Lammekebab i pita

Lammekebab i pita
Lett
20-40 min

Kebab varierer fra små spyd med lammekjøtt, til kvernet kjøtt og store spyd med kjøtt i skiver, som skaves av og serveres i pita.

Slik gjør du

1. Mel og krydder blandes godt inn i deigen. Rør vannet inn til slutt.

2. Form deigen til fire pølser (per 300 g lammedeig). Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse. Brun de i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme, avhengig av tykkelsen.

3. I mellomtiden varmer du pitabrødene og skjærer løk i skiver. Anrett kebaben i pitabrødet sammen med salat, løkringer, oliven og tzatziki/yoghurt.

Tzatziki:

Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Du kan kjøpe den ferdig i butikken, eller lage den selv.