Fylt lammestek

Fylt lammestek
Middels
over 60 min

Hvis du virkelig ønsker å imponere gjestene dine, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.

Slik gjør du

Steketemperatur og steketid: 125°C i 1 1/2 - 2 timer

1. Bein ut lammesteken, eller kjøp en som er ferdig utbeinet.

2. Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.

3. Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.

4. Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i 1 1/2 - 2 timer, til termometeret viser 70°C. Da er steken rosa. Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.

Server med salat og f.eks. fløtegratinerte poteter.

Fylling av lammelår:

1. Skal steken/låret fylles, må lår- og leggbein fjernes først.

2. Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.

3. Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraft- koking (sag eller hogg det i mindre biter).

4. Legg fyllet i hulrommet etter beinet.

5. Surr så stramt og tett du klarer med bomullstråd.