Grillet marinert lammeribbe
Lammeribben på grillen smaker ekstra godt med marinering. Kan serveres med en god hjemmelaget potetsalat, gresk salat, eller småpoteter.
Slik gjør du
Marinade
Dag 1: Rut svoren på ribba og lag marinaden. Bland salt, pepper, olivenolje, hvitløk, rosmarin og sennep sammen. Gni marinaden inn i kjøttet og legg kjøttet med marinaden i en pose i kjøleskapet over natten.
Dag 2: Romtemperer kjøttet i god tid før du skal steke det. Pakk deretter ribba inn i aluminiumsfolie.
Legg ribba på grillen og damp den i ca. 20 minutter. Ta av folien og grill den videre på høy varme en liten stund. Legg den deretter over på indirekte varme i ca. 50 minutter. Snu den av og til.
La ribba hvile i ca. 10 minutter før du deler den opp langs beina. Server.
Tips! Lammeribben kan også glaseres med honning og chili, i stedet for å marineres. Da legger du ribben i en ildfast form og blander sammen 1 dl honning, 1 dl soyasaus, 1 fedd finhakket hvitløk og 1 finhakket rød chili. Pensle blanding over ribben og dekk med aluminiumsfolie. Sett ribba i ovnen på 175 °C i ca. 45 minutter. Ta av aluminiumsfolien, pensle en gang til og stek videre i ca. 45 minutter. Skru opp varmen til 225 °C, pensle på nytt og stek i ytterligere 15 minutter. Du kan også sette den under grillen noen få minutter for å få sprø overflate. Server gjerne med bakt potet.