Lam i balsamicosaus

Lam i balsamicosaus
Lett
40-60 min

Dette er en velsmakende, rask og kjempeenkel rett som egner seg både til hverdag og fest. Bruk lårskiver av lam og lammekoteletter. Balsamicosausen er helt nydelig. Server med tomatsalat og helstekte poteter med hvitløk.

Slik gjør du

Lam og saus

Stek lammeskivene i stekepanne i 4 min på hver side i 1 ss smør, ha på salt og pepper. Legg skivene til siden.

Fres finhakket sjalottløk og hvitløk i resten av smøret i stekepannen. Hell i vannet og tilsett balsamico, kalvefond og sukker. La det koke i 5 min. Visp så i maisennajevningen og legg lammeskivene i. La det putre i noen minutter. Dryss over basilikum helt på slutten.

Poteter

Legg potetene med skall i en ildfast form, ha på finhakket hvitløk og salt. Skjær smøret med en ostehøvel, ha på og strø på salt igjen. Settes i ovn på 200 grader i 40 min.

Tomatsalat

Del tomatene i fire, rødløken i skiver og basilikumen i fine strimler. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.