Lam tandoori
Tandoori er en krydderblanding i det indiske kjøkken som brukes som marinering av kjøtt. Tandoori-blandingen gnis inn i lammekjøttet og marinerer over natten før kjøttet grilles. Server med en couscous- og grønnsakblanding og en deilig yoghurtdressing som mildner den sterke smaken fra kjøttet. Også nan-brød, naturligvis!
Slik gjør du
Marinade
Kjør alle marinadeingredienser i en hurtighakker eller stavmikser.
Lammekjøtt
Legg lammeskivene i en form og dekk med marinaden. Krydre med salt og pepper. La den stå natten over i kjøleskap.
Stekes på varm grill eller i panne.
Server med myntedressing og naan brød. Om ønskelig couscous med grønnsaker.
Myntedressing
Ha alt bortsett fra koriander og mynte i en food processor eller stavmikser til det er godt blandet. Tilsett finhakket koriander og mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Holdes kald.
Garam masala
Ha alt i en stekepanne på medium varme til det surrer litt. Ta deretter av varmen.
Ha alt i en food processor og mal til fint pulver. Siles i en sikt. Dette kan du lage en større mengde av og oppbevare slik at du ikke behøver lage ny neste gang du skal lage denne retten.
Grønne aromater
Ha alt i en food processor eller stavmikser.