Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Lammecarré med pære- og blåbærsalsa
Middels
over 60 min

I VM i grilling 2007 i USA tok et norsk lag bronse. På menyen sto lammecarre med pære- og blåbærsalsa. Men ikke la deg skremme, dette er en rett det er fullt mulig å grille hjemme.

Slik gjør du

Pære- og blåbærsalsa:

1. Skrell pærene, grilles under lokk på indirekte varme i minimum en time.

2. Finhakk pærekjøttet eller kjør det glatt med en stavmikser og bland det sammen resten av ingrediensene.

3. Varm opp salsaen og smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg mest mulig.

Tips: Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen.

Lammecarrè:

1. Ha på salt og pepper og brun kjøttet over sterk varm ca. 2 minutter.

2. Smør salsa over kjøttet og legg det over på ”kjølig” sone i grillen. Smør gjerne på litt salsa underveis. Grill så på indirekte varme til steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.

Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.