Lammedeig

Lammedeig er kvernet lammekjøtt. Det er uunnværlig i moussaka og greske lammeboller.

Lammedeig kan brukes som vanlig kjøttdeig til all verdens spennende retter hvor du ønsker litt ekstra spiss på smaken. Lammedeig er mye brukt i land som spiser lite svin og storfekjøtt, som f. eks Hellas og Tyrkia.  

Steking av lammedeig

Hvis du steker en for stor porsjon lammedeig har stekepanna lett for å avkjøles, og klammedeigen "koker" istedenfor å steke. Gjør følgende for å få deigen stekt: - Stek ikke mer enn 200-300 g lammedeig av gangen - Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før deigen legges i. - La deigen steke litt før du begynner å røre - Begynner det å koke, ta ut deigen og begynn på nytt med sterkere varme.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kjøttfarser og kjøttdeiger