Lettsaltet lammekjøtt med kålrot og raspeball

Lettsaltet lammekjøtt med kålrot og raspeball
Lett
over 60 min

Salt kjøtt og klubb er en tradisjonsrik norsk rett. Salting av kjøtt er den gamle oppbevaringsmetoden vi brukte før fryseren. Lettsalting av kjøtt kunne forlenge holdbarheten i flere uker etter at dyret var slaktet om høsten. Det gir en frisk og egenartet smak på kjøttet som mange setter pris på.

Slik gjør du

Kjøtt

Lammekjøttet kan kjøpes ferdig lettsaltet i butikken. Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natten over i kjøleskapet. Husk å skylle saltet av før koking.

Saus

Legg kjøttet i usaltet, kokende vann – det skal være rikelig med vann. La det koke opp, fjern skummet og la det trekke i ca. 1 time.

Sausen lages ved å tilsett purre i den kokende kraften, og rør inn maisennamelblandingen.

Server med saus, kokt kålrot, gulrot og raspeball (raspeball kan lages fra pose).