Lammecarré med ezme, spicy pistasjnøtter og yoghurt

Lammecarré med ezme, spicy pistasjnøtter og yoghurt

Lett
over 60 min

Saftig lammecarre tilberedt i airfryer. Denne retten er inspirert av det tyrkiske kjøkkenet og som tilbehør serveres ezme, spicy pistasjnøtter og yoghurt.

Slik gjør du

Marinade

Rør sammen ingrediensene til marinaden. La kjøttet marinere i 3-24 timer i kjøleskap. Kjøttet må bli romtemperert før du tilbereder det.

Lammecarré

Sett airfryer på høyeste temperatur, cirka 200 °C med kjøttprogram om maskinen har dette. Det anbefales å steke kjøttet i intervaller. Først i ca. 6 minutter med fettsiden opp, snu kjøttet og stek i 4 minutter til. Så lar du kjøttet hvile i 15 minutter før du på nytt steker det med fettsiden opp i 6-8 minutter. Hvis du bruker et steketermometer, bør kjøttet nå begynne å nærme seg 58-60 °C. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10-15 minutter før du skjærer i det.

Crunchy topping

For å lage toppingen begynner du med å riste spisskummen i en middels varm panne. Etter cirka 2 minutter vil krydderet frigi en aromatisk duft og er ferdig. Grovhakk nøttene og bland dem sammen med ristet spisskummen, salt og sumac. Sett til side.

Grillet ezme-saus

Vend chili og tomater i olje. Grill chili, plommetomater, sjalottløk og hvitløk i 10 minutter i airfryer-maskinen. Snu grønnsakene halvveis, de skal bli mørke på begge sider. Avkjøl til du kan resne bort skinn og skall med fingrene. Grovhakk og hell over i en bolle. Tilsett så tomatpuré, balsamico, finhakkede urter og olje.

Til servering

Spre halvparten av yoghurten ut over et serveringsfat, lag en fordypning i midten. Topp med halvparten av ezme-salsaen. Plasser kjøttet over dette og strø litt av toppingen over. Server med resten av yoghurten, sausen og toppingen i skåler ved siden av.