BBQ Brisket med mac'n cheese og coleslaw

BBQ Brisket med mac'n cheese og coleslaw

Middels
over 60 min

Brisket har en del fett som smelter, og som blir fantastisk smakfullt ved langtidsgrilling. Kjøttstykket blir best om det tilberedes som klassisk amerikansk BBQ, på lav temperatur (110-115 grader) i en smaker i 12-16 timer. Serveres med mac'n cheese, en god coleslaw, din favoritt BBQ saus og gjerne noen gode sylteagurker. Du velger selv om du vil lage BBQ rub selv eller kjøpe en ferdig.

Slik gjør du

BBQ rub

Bland alle ingrediensene sammen.

Brisket

En hel Brisket veier ca 4-5 kg, det er mest vanlig å tilberede den hel. Hele 35-45 % forsvinner under steking så beregne rikelig med kjøtt og rikelig med tid.

Gni kjøttet inn med sennep og deretter BBQ rub. Dekk til og la hvile i kjøleskapet i 12 – 24 timer.

Røyk brisketen i en smoker (eller stek i stekeovn) på ca 90 grader i ca 4 timer. Øk varmen til ca 120 grader og la kjøttet ligge til du har en kjernetemperatur på ca 80 grader. Pakk kjøttet inn i kjøttpapir (be om å få med litt ekstra fra butikken), eller aluminiumsfolie, legg kjøttet tilbake i smokeren / ovnen og la det ligge til du har en kjernetemperatur på 92-93 grader. La kjøttet hvile i en time før du serverer.

Mac'n cheese

Kok makaroni etter anvisningen på pakken.

Smelt smøret i en gryte. Fres den finhakkede løken mør i smøret, og krydre med muskatnøtt, 1 ts nykvernet pepper og salt. Tilsett melet og rør godt om. Tilsett hvitvin, og spe med melken mens du pisker. Tilsett til slutt creme fraiche og dijonsennep. La det hele småkoke i 10 minutter.

Tilsett 2 dl cheddarost og 2 dl Bufarost og rør godt om til all osten er smeltet. Tilsett makaroni.

Ha det hele i en ildfast form, strø over den siste desiliteren med revet cheddar og gratiner i 15 minutter ved 220 grader midt i ovnen, til osten er smeltet og gylden.

Tilbehør

Server brisket med mac`n cheese, en god coleslaw, din favoritt BBQ saus og gjerne noen gode sylteagurker.