Biffsandwich med Flat Iron, stekt løk og sennepsmajones

Biffsandwich med Flat Iron, stekt løk og sennepsmajones

Lett
20-40 min

Smakfull sandwich med saftig grillet Flat Iron steak, pannestekt løk, sennepsmajones, tomater og spinat, toppet med cheddar-ost og potetchips! Kan det bli bedre? Flat iron sterk er et kjøttstykke fra skulderpartiet til storfe som er mørt og smakfullt. Bør serveres medium stekt, med en kjernetemperatur på 58 °C. Du kan også bruke indre- eller ytrefilet i denne oppskriften.

Slik gjør du

Flat iron biff

Romtemperer kjøttet.

Rist pepperet i en tørr, varm panne til det begynner å ryke litt. Rist litt på pannen og la pepperet ligge i ca 30 sekunder til. Avkjøl og knus pepperet i en morter. Når du gjør dette blir pepperet mindre sterkt og mer nøtteaktig. Lag gjerne en stor porsjon og spar til senere.

Gni kjøttet inn med solsikkeolje og ristet svart pepper.

Salte kjøttet og grill det i ett stykke på høy varme, ca. 2 minutter på hver side. Legg det på en tallerken og la det hvile mens du lager resten.

Pannestekt løk

Stek løken myk og brun i en panne med smør og hakket, frisk timian.

Brød

Skjær landbrødet i tykke skiver, og grill i ett minutt på hver side. Bruk gjerne grillpanne for å få ekstra fine grillstriper på brødet. Gni deretter hvitløksfedd delt i to over skivene for god smak av hvitløk.

Sennepsmajones

Bland sammen majones, sennep og frisk estragon.

Tilbehør

Ha cherrytomatene på grillen til de er varme og begynner å sprekke i skinnet. Du kan gjerne ha dem i en alumiumsform.

Skjær det stekte kjøttet i skiver.

Lag en sandwich med to skiver landbrød, sennepsmajones, babyspinat, kjøtt skåret i skiver, stekt løk og revet ost. Server med grillede cherrytomater og salte chips. Bytt evt. ut potetchips med fries om du ønsker det.