Ytrefilet med ovnstekte poteter og aspargesbønner

Ytrefilet med ovnstekte poteter og aspargesbønner

Ovnstekte poteter blir ekstra sprø når du forkoker dem i vann tilsatt salt og sukker.

Lett
20-40 min

Klassisk fransk brasseriemat, biff med sprøstekte poteter, aspargesbønner og bearnaise. En basic kombinasjon som garantert blir en suksess når du skal servere ytrefilet av storfe.

Slik gjør du

Ytrefilet

Skjær ytrefilet i fire jevne skiver. Dryss over godt med grovt salt og sett til side på benken. Når potetene er nesten ferdig børster du saltet av biffen og steker den i olje og smør i panne ved medium høy varme i 3-4 minutter på hver side. Kvern over sort pepper og la biffene hvile i 5-8 minutter før du serverer dem.

Ovnsstekte poteter

Sett stekeovnen på 210°C. Skrell og del potetene i to. Kok opp vann tilsatt salt og sukker, legg i potetene og la dem koke i 10 minutter. Damp potetene, pensle dem med olivenolje og ha dem over på stekebrett. Stek potetene ved varmluft i ca. 30 minutter til de er sprø og gyldne.

Aspragesbønner

Skyll og rens aspargesbønnene. Kok opp vann med salt i en gryte og kok bønnene i 1 minutt. Avkjøl aspargesbønnene i isvann. Press eller finhakk hvitløksfeddet. Dette kan gjøres på forhånd. Varm olje i en panne, tilsett hvitløk og aspargesbønner og stek til det er gjennomvarmt.

Bearnaise

Varm sausen på svak varme, helst i vannbad. Anrett kjøtt, poteter, aspargesbønner og bearnaisesaus på tallerkenen. Server!