Ytrefilet med ovnstekte poteter og aspargesbønner

Ytrefilet med ovnstekte poteter og aspargesbønner

Ovnstekte poteter blir ekstra sprø når du forkoker dem i vann tilsatt salt og sukker.

Lett
over 60 min

Klassisk fransk brasseriemat, biff med sprøstekte poteter, aspargesbønner og bearnaise. En basic kombinasjon som garantert blir en suksess når du skal servere ytrefilet av storfe.

Slik gjør du

Ytrefilet

I skiver: Skjær ytrefilet i fire jevne skiver. Dryss over godt med grovt salt og sett til side på benken. Når potetene er nesten ferdig børster du saltet av biffen og steker den i olje og smør i panne ved medium høy varme i 3-4 minutter på hver side. Kvern over sort pepper og la biffene hvile i 5-8 minutter før du serverer dem.

Helstekt filet: La kjøttet temperere seg i 30 minutter på kjøkkenbenken før det skal brukes. Sett ovnen på 125 grader. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Varm opp nøytral olje og brun fileten godt. Tilsett litt smør på slutten av bruningen. Ha fileten over i et ildfast form eller eller stekebrett og stikk inn et steketermometer. Sett kjøttet midt i ovnen og stek til den når ønsket kjernetemperatur. Det vil ca. ta 45 minutter til den er rosa stekt på 55-60 grader, og medium stekt når den når 60-65 grader. La kjøttet hvile 15 minutter før du skjærer det opp.

Ovnsstekte poteter

Sett stekeovnen på 180°C varmluft. Legg potetene i en ildfastform. Tilsett olje, hakkede urter, finhakket hvitløk, salt og pepper. Stekes midt i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er møre.

Aspragesbønner

Skyll og rens aspargesbønnene. Kok opp vann med salt i en gryte og kok bønnene i 1 minutt. Avkjøl aspargesbønnene i isvann. Press eller finhakk hvitløksfeddet. Dette kan gjøres på forhånd. Varm olje i en panne, tilsett hvitløk og aspargesbønner og stek til det er gjennomvarmt.

Bearnaise

Varm sausen på svak varme, helst i vannbad. Anrett kjøtt, poteter, aspargesbønner og bearnaisesaus på tallerkenen. Server!