Ytrefilet med ovnstekte poteter og aspargesbønner

Ytrefilet med ovnstekte poteter og aspargesbønner

Ovnstekte poteter blir ekstra sprø når du forkoker dem i vann tilsatt salt og sukker.

Lett
20-40 min

Biff med sprøstekte poteter, aspargesbønner og bearnaise. En basic kombinasjon som garantert blir en suksess når du skal servere ytrefilet av storfe.

Slik gjør du

Ytrefilet

Skjær ytrefilet i fire jevne skiver. Dryss over godt med grovt salt og sett til side på benken. Når potetene er nesten ferdig børster du saltet av biffen og steker den i olje og smør i panne ved medium høy varme i 3-4 minutter på hver side. Kvern over sort pepper og la biffene hvile i 5-8 minutter før du serverer dem.

Ovnsstekte poteter

Sett stekeovnen på 210°C. Skrell og del potetene i to. Kok opp vann tilsatt salt og sukker, legg i potetene og la dem koke i 10 minutter. Damp potetene, pensle dem med olivenolje og ha dem over på stekebrett. Stek potetene ved varmluft i ca. 30 minutter til de er sprø og gyldne.

Aspragesbønner

Skyll og rens aspargesbønnene. Kok opp vann med salt i en gryte og kok bønnene i 1 minutt. Avkjøl aspargesbønnene i isvann. Press eller finhakk hvitløksfeddet. Dette kan gjøres på forhånd. Varm olje i en panne, tilsett hvitløk og aspargesbønner og stek til det er gjennomvarmt.

Bearnaise

Varm sausen på svak varme, helst i vannbad. Anrett kjøtt, poteter, aspargesbønner og bearnaisesaus på tallerkenen. Server!