Helstekt svinecarré med grov dijonpotetstappe

Middels
40-60 min

Saftig helstekt svinecarre av Jæren Smak svin, servert med grov potetstappe smakt til med dijonsennep og frisk salat med ristede mandler.

Slik gjør du

Helstekt svinecarré

Rist hel sort pepper i en panne til pepperkornene begynner å "poppe". Avkjøl i en skål og knys noen ristede pepperkorn. Bak hel hvitløk i ovnen ved 180°C i 40 minutter. Avkjøl. Gni svinecarrén på begge sider med maldonsalt og ristet pepper.

Sett stekeovnen på 140°C Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet pent på fettsiden. Snu carréen, tilsett smør, bakt hvitløk og rosmarinkvister og brun de tre kjøttsidene til de har fått fin farge. Ha svinecarrén i en form, hell over stekesjy og urter, stikk inn et steketermometer og sett inn i ovnen. Beregn 40-50 minutter steketid. Når termometeret viser 68°C tas carréen ut og får hvile i 15 minutter før servering.

Grov potetstappe med dijonsennep

Kok opp vann i en romslig gryte. Vask potetene, kok dem møre før de moses. Tilsett fløte, dijonsennep og smør. Smak til med salt og pepper. NB! potetene kokes uten salt. Tilsetter du salt i kokevannet blir stappen seig.

Frisk salat med honningvinaigrette og ristede mandler

Vinaigrette Bland honning og saften av en lime i en skål, rør inn oljeblandingen i en tynn stråle til en litt tykk dressing. Smak til med salt og pepper.

Grovhakk ristede mandler, bland salat og mandler og ved det inn i dressingen.

Anrett salat og potetstappe på en tallerken. Del svinecarréen mellom bena og legg en skive på hver tallerken. Drypp over stekesjy fra pannen. Velbekomme!