Hjemmelagde pølser
Bli din egen pølsemaker! Her får du oppskrift på hjemmelagde pølser i flere varianter. Lær å lage krydderpølser, bratwurst og lammepølser.
Slik gjør du
Hjemmelagde krydderpølser
Bland alle ingrediensene godt i en food processor og finn frem ca. 1,5 meter svinetarm (30 mm).
Bruk en pølsestapper og fyll svinetarmene med pølsefarsen. Snurr/tvinn tarmen for hver 10. til 12. cm. Knyt endene med tarmen eller med litt hyssing.
Stikk små hull i pølsene med en gaffel før du steker dem i ca. 15 minutter.
Urøkt bratwurst
Bland alle ingrediensene godt i en food processor.
Bruk en pølsestapper og fyll smale svinetarmer eller store fåretarmer med pølsefarsen. Snurr/tvinn tarmen for hver 10. til 12. cm. Knyt endene med tarmen eller med litt hyssing.
Trekkes i vann ved 80 grader, bør grilles eller stekes før servering.
Urøkte lammepølser
Kjør kjøtt og salt i kjøkkenmaskinen til du får en seig deig.
Spe så med halvparten av melka. Når farsen har blitt klistrete, tilsett resten av melka sammen med potetmelet og krydderet til det er godt blandet.
Bruk en pølsestapper og fyll smale svinetarmer eller store fåretarmer med pølsefarsen. Snurr/tvinn tarmen for hver 10. til 12. cm. Knyt endene med tarmen eller med litt hyssing.
Trekkes i vann ved 80 °C, kan også grilles.