Smokey ribs american style
Smokey ribs lager du enkelt ved å bruke grillribbe som griller med litt røkeflis eller røkespon til grill. Her servert med løkringer, grillet vårløk og bakt potet.
Slik gjør du
Bakt potet med rømme og topping
Begynn med potetene. Potetene bakes på grovsalt i ca. 1 time på 200 °C til de er myke.
Fyll til bakepotet: Finhakk sjalottløk, hvitløk og bacon. Stekes godt. Tilsett pinjekjerner, tranebær og bladpersille. Bakt potet fylles med en god klatt smør, rømme og toppingen som beskrevet over.
Grillet smokey ribs
Ribs grilles godt med røkeflis i grillen og glaseres med bbq-saus. Grill også vårløken til slutt og krydre den med salt og pepper. Grill gjerne også en sitron og press saften over kjøttet ved servering.
Løkringer
Løkringer: Skjær løken i store tykke ringer.
Lag en tempurarøre rett før servering: 2 dl hvetemel, 1 dl lyst øl, 1 ½ dl vann, 1 ts salt, 2 ss bakepulver. Blandes rett før servering.
Varm opp frityrolje til 180 °C. Dypp løkringer i tempurarøren og friter direkte. Legges på tørkepapir når de er ferdig.
Grillet ribbe, bakt potet med topping og løkringer anrettes på tallerken. Grillet mais smaker også godt som tilbehør.