Svin

Svinekjøtt er saftig, mørt, magert, rimelig og tilgjengelig. Vi hjelper deg gjerne med tips og råd. Vi i Jacobs ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av råvarer. Hos oss finner du et stort utvalg av svinekjøtt i alle varianter.

Sesong

Hele året

Varebeskrivelse

I svinekjøtt er fettet konsentrert og godt synlig slik at det lett kan skjæres bort. Renskåret svinekjøtt, enten i form av ytre- eller indrefilet, flatbiff, kotelett uten fettrand eller svinekjøtt i strimler, inneholder bare to til fire prosent fett, og halvparten av dette er umettet og er godt for hjertet. Forbruket av svinekjøtt har økt i takt med at grisen har blitt slankere. Vi er i dag mer opptatt av sunn kost enn noen gang tidligere. Magert svinekjøtt tilfredsstiller de fleste av forbrukernes nye krav og behov. I Norge er Norsk landsvin den vanligste rasen. Du kan også finne en krysning mellom Norsk Yorkshire og den brune Duroc grisen – også kjent som Edelgris.Edelgris har et litt høyere fettinnhold i muskulaturen enn vanlig svinekjøtt –for smakens skyld.

Bruksområde

Svinekjøtt er lyst kjøtt med fine fibre – med andre ord, det er alltid mørt. Fordi svinekjøtt har en mild smak, er det lett å lage spennende retter med eksotiske krydder og sauser. Svinekjøtt åpner for kreativ, fruktig matlaging med for eksempel appelsin, ananas, fersken eller epler.

Egenskaper

Svinekjøtt er magert, rimelig i innkjøp, tilgjengelig i hele landet, tilgjengelig hele året, mild i egensmak (noe som gir uendelige variasjonsmuligheter), raskt å tilberede fordi det alltid er mørt og kjøttet er saftig når det er riktig tilberedt.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer svin