Smokey ribs goin nuts
Her lønner det seg å starte med å marinere grønnsakene
Smokey ribs lager du enkelt ved å bruke grillribbe som griller med litt røkeflis eller røkespon til grill. Denne retten har et hint av smaker fra Asia med satay, fargerike beter og kokosris.
Slik gjør du
Marinerte grønnsaker
Grønnsakene skjæres i tynne skiver (bruk mandolin). Bland eddik og sukker til marinade. Hell over grønnsakene og la ligge å trekke en liten halvtime.
Satay
Fres ingefær, løk, hvitløk, chili og peanøtter i en vid kasserolle. Tilsett kokosmelk og evt. litt vann. Kjøres passe glatt med stavmikser eller i blender. Kokes på svak varme 15-20 minutter. Skal slippe litt fett slik at det skiller seg litt. Smak til med sukker, lime og salt.
Smokey ribs
Grill ribben med røkeflis i grillen til den er gjennomstekt.
Hakk cashewnøttene. Korianderen venter du med helt til slutt.
Kokosris
Kok risen etter anvisning på pakken, men bytt halvparten av vannet med kokosmelk.
Skjær den varme ribben i passe stykker og server med marinerte grønnsaker, kokosris og satay. Dryss over finhakket cashewnøtter og koriander. Velbekomme!