Braisert harefilét

Braisert harefilét
Lett
over 60 min

Prøv hare til middag! Denne retten smaker ekstra godt med potetmos og deilig sjy.

Slik gjør du

Snitt opp filetene og fyll dem med frisk rosmarin og timian, salt og pepper. Bruk bomullstråd til matlaging og knyt filetene sammen. Brun filetene raskt i en panne. Legg til side for å hvile.

Grønnsaker

Kutt kålrot, sellerirot og gulrot i fine terninger, vask godt og legg i ildfast form. Ha på  to dl viltkraft. Hell av laken på de syltede pepperne. Brun pepperen i tørr panne før du heller over grønnsakene i formen. Legg harefiletene på toppen. Stek i forvarmet ovn på 225 grader i 10-13 minutter.

Poteter

Kok potetene i usaltet vann til de er møre, hell av vannet og etterdamp. Ha i fire spiseskjeer Kvitseidsmør, spe på med kremfløte til du har en tykk mos. Smak til med salt og pepper, ha i en hel, finhakket kinesisk hvitløk (hel hvitløk – ikke i fedd) og 7 eggeplommer som monteres fint inn. Mos innholdet sammen. Kan spises slik eller puttes i sprøytepose og sprøytes i små topper på bakepapir på stekebrett. Stekes ved 250 grader i 10 minutter til de er gylne og fine.

Sjy

Legg filetene på folie for hvile. Sil sjyen av grønnsakene i en kjele. Kok inn med matrødvin og litt sukker, smak til med salt og pepper og redusér sjymengden ved oppkok. God middag!