Hjortefilet med kastanjepurè

Hjortefilet med kastanjepurè
Lett
40-60 min

Hjortefilet er fantastisk god mat og sammen med kastanjepurè og en god viltsaus har du en perfekt midag.

Slik gjør du

Hjortefilet

Bruk indre eller ytrefilet av hjort. Brun fileten i stekepanne med smør og olje, finhakket timian, salt og pepper. Kjernetemp på 55 grader. Skjær rotgrønnsaker i like store biter. Skrell 5 sjalottløk og del i to, ha dem i en langpanne sammen med olje, finhakket timian, salt og pepper. Stekes til de er møre i ca. 30-45 min, avhengig av størrelsen på bitene.

Kastanjepuré

Bruk 400g ferske kastanjer som du må bake og rense, eller du kan velge å kjøpe 200g ferdige forkokte, rensede kastanjer

Varm kastanjene i 1-2 dl fløte, sammen med 2 ss smør i 10 min, kjøres med stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt eddik for og sette en spiss på smaken.

Viltsaus

Finhakk 1 sjalottløk, fres i smør til løken er myk og har fått litt farge. Ha i rødvin og reduser vinen litt før du tilsetter viltkraften. Reduser deretter ytterligere (pass på hvis du bruker fond eller kraft tilsatt salt, da kan den fort bli for salt hvis du reduserer for mye.)

Ha i fløte og 3 skiver brunost og la sausen småkoke i 15 min. Ha i 2-4 knuste enebær og la sausen stå og trekke i 5-10 min. Ikke la den stå for lenge, da sausen fort kan bli litt bitter pga enebærene. Sil sausen. Hvis du synes sausen er for tynn, kan den jevnes med litt med maizenna

Smak den til med salt og pepper, evt. litt portvin for ekstra dybde. Server med rørte tyttebær.