Klassisk elgstek

Klassisk elgstek

TIPS: Steken bør være romtemperert før du begynner å tilberede den. Et par timer på kjøkkenbenken er fint.

Lett
over 60 min

Elgkjøtt er en fantastisk råvare! Prøv denne oppskriften på elgstek sammen med saus til elg, høstens grønnsaker og beter som tilfører både sødme og dybde. Dessuten tilfører disse flotte farger til tallerkenen sammen med grønn rosenkål og oransje gulrot. Perfekt festmat til de mørke høstkveldene.

Slik gjør du

Elgstek

Klassisk elgstek

Gni steken inn med salt og pepper og brun den på alle sider på høy varme i en jerngryte eller panne. Legg steken i en ildfast form eller gryte sammen med løk, gulrot, einebær og frisk timian. Hell på vannet/kraften.

Stikk et steketermometer inn i kjøttet og stek i ovnen på 175 grader til termometeret viser 60 grader. Da er steken rosa. Ved 70 grader er den helt gjennomstekt.

Klassisk elgstek

Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Rens og vask rosenkålen. Rens småløken. Kok grønnsakene nesten møre i saltet vann, hell av vannet og sett til side.

Klassisk elgstek

Vask og skrubb rødbetene. Rødbetene deles i terninger og kokes nesten møre før vannet helles av og de settes til side.

Stek röstipotetene og kok viltsausen etter anvisning på pakkene.

Ta steken ut av ovnen og gryta, og la den hvile i 15 minutter.

Klassisk elgstek

De kokte gulrøttene og rosenkålen freses raskt i litt smør og en klype sukker og salt i en gryte for seg, og rødbetene i en gryte for seg. Tar du alle grønnsakene i én gryte blir alt farget av rødbeten! Skjær steken i skiver og servér med saus, röstipoteter, glasserte beter og grønnsaker.

Viltsaus

Viltsaus: Sil kraften. Ta vare på grønnsakene. Brun smør mørkt tilsett mel i en gryte, spe med kraft og smak til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.