Reinsdyr mørbrad med sautérte kantareller, rosenkål og gratinerte hasselbackpoteter

Reinsdyr mørbrad med sautérte kantareller, rosenkål og gratinerte hasselbackpoteter

Lett
over 60 min

Hovedrett med mør og saftig mørbrad av rein, servert med sautérte kantareller, rosenkål og vårløk, gratinerte hasselbackpoteter og bærsaus med rødvin.

Slik gjør du

Reinsdyr mørbrad

Temperer kjøttet. Salt og pepre kjøttet før du bruner det i en forvarmet panne med olje. Stekes ferdig i ovnen på 180°C i 10-15 minutter med K-temp 49 °C. OBS husk å la kjøttet hvile i 10 minutter.

Sautert kantarell, rosenkål og vårløk

Børst kantarellen og river det i mindre biter. Skrell så bladene på rosenkålen til du står igjen med kjernen med stilk. Del den i midten med kniv. Nedre del av vårløken må skjæres av og kastes. Vask og rens vårløken før den kuttes i tynne skiver.

Varm en panne, tilsett olje og smør. Når smøret har nøttefarge har du i soppen først. Stek det godt til den er gylden. Soppen suger opp mye olje og smør så tilsett mer smør om nødvendig. Når soppen er klar tilsett rosenkål, la det steke sammen i noen minutter. Helt til slutt har man opp i vårløken. Smak til med salt og pepper.

Hasselback poteter

Legg en tresleiv bak poteten og skjær riller i poteten - viktig ikke å skjære igjennom poteten. Legg potetene på stekebrett, hell over nøytral olje, salt og pepper. Stek forvarmet ovn på 180°C i ca. 25 minutter til potetene er møre. Riv osten, dryss over og gratiner til osten er smeltet og gylden.

Rødvinsbasert bærsaus

Hell viltkraft og rødvin i en kjele. Tilsett gjerne rotgrønnsaker i kjelen for å gi en rikere smak. La det koke og redusere til det er 1/3 igjen. Sil av grønnsakene.

Jevn sausen med litt maizena, smøret som skal monteres inn tykner den også. Ha i litt og litt smør i terninger (helst temperert) og pisk inn. Husk å smake på sausen underveis. Smak til med salt og pepper. Ha i fryste bær til slutt og la de tine i kjelen. Fryste bær kan erstattes av blåbær- og/eller tyttebærsyltetøy.