Lammesadel/kam
Lammesadel kalles det stykket som går fra låret frem til ribbena. Mens kammen er midtpartien over ryggen frem til nakken.
Det er mulig å kjøpe sadel og kam i et stykke. Da kalles det lammerygg. På begge sider av ryggbenet ligger en sterk sene som må fjernes før tilberedning. Dette gjøres i butikken. På innsiden ligger indrefiletene. Skal du helsteke lammesadel eller lammerygg bør du fjerne disse, ellers kan du oppleve at indrefiletene blir for mye stekt før ytrefileten er ferdig.
Varebeskrivelse
Lammesadel/kam består av indre og ytrefilet.
Bruksområde
Vi anbefaler å helsteke lammesadel/kam. Den modige kan prøve seg på grillen. Lammesadelen gnis med hvitløk, krydres med rosmarin, salt og pepper og stekes i langpanne på nederste ribbe i stekeovnen ved 175 C til steketermometeret viser 65 C. Den kan også deles opp i indre- og ytrefilet som brunes og etterstekes i stekeovn til kjernetemperatur 55 grader.
Råvareinformasjon fra matprat.no