Slagside av lam
![matprat.no](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_439,q_auto,w_780/y02ietcik56dsg7gwhex.png)
matprat.no
Slagsiden er den nedre bakerste delen av bryst/side. Man kan gjerne si at slagsiden er i forleggensen av lammeribben bakover mot låret.
Varebeskrivelse
Slagsiden er smakfull, men ikke særlig mør. Derfor må kjøttet bearbeides for å bli god mat.
Bruksområde
Slagsiden brukes i hovedsak til rull. Mest brukt er nok lammerull som har sin naturlige plass på forkostbordet til jul. Lammerullen lages ved at slagsiden renskjæres for alle ben, Siden fylles med lammekjøtt i strimler, krydder og gelatin. Lammerull kan også fylles med kvernet lammekjøtt og urter til en liten "rulleste". Da har du et utsøkt middagsmåltid.
Råvareinformasjon fra matprat.no