Reinsdyrstek
Du kan lage mye godt av reinsdyrkjøtt, stek for eksempel.
Reinsdyrstek er et godt utgangspunkt for en fortreffelig middag. Med deilige grønnsaker, en god saus og selvplukkede tyttebær har du en vinner. Kjøttet har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.
Forskning har også vist at reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler takket være de sunne vekstene det spiser. Favorittene er lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter.
Steking av Reinsdyrstek
Før kjøttet stekes er det en fordel at det ligger i romtemperatur ca. 30 minutter. Dette for at kjøttet ikke skal kjøle ned stekepanna, og bli "kokt" isteden for stekt.
Beregn 200g kjøtt pr. porsjon og stek det i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. Kjernetemperatur på ferdig stekt kjøtt er 58 °C for lite stekt, 62 °C for medium og 72 °C for gjennomstekt.