Oppdeling av kylling

Matprat.no
Matprat.no

En hel kylling kan deles i flere ulike stykker. Vi viser deg hvordan du gjør det.

  1. En hel kylling kan tilberedes hel, eller deles i mindre stykker.

  2. Skjær av lårene først ved å brette låret ut og skjære over skinn og hinner ned mot leddet. Brett ut så det knekker i leddet. Skjær lårstykkene av i leddet. Låret kan deles i to i leddet.

  3. Kyllingbrystet skjæres ut ved å starte ved brystbenet og skjære inntil og følge benet samtidig som brystfileten presses litt ut. Skjær vekk overflødig skinn og fett på enden av stykket.

  4. Kyllingbrystet kan stekes helt eller skjæres til en renskåret filet og en liten overvinge. Dra av skinnet på kyllingbrystet og skjær over ved vingebenet. Skjær vekk overflødig skinn av overvingen.

  5. Av en hel kylling kan du få (fra venstre): Kyllingbryst, kyllingfilet, klubbe av overvinge, helt kyllinglår, kyllingklubbe og overlår.