Tiramisu

Tiramisu
Middels
over 60 min

I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning. Dette er en herlig dessert for voksne - godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk.

Slik gjør du

1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.

2. Pisk eggedosis av eggeplommmer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.

3. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.

4. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.

5. Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.

Tips: Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.