Tiramisu

Tiramisu

Middels
over 60 min

Oppskrift på den klassiske italienske desserten tiramisu. Tiramisu lages med søte fingerkjeks dynket med sterkvin og konjakk, mascarponekrem, sitronzest og kakaopulver.

Slik gjør du

Ostekrem

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Sett eggehvitene til side. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.

Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.

Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.

Kjeks og kakao

Bland avkjølt kaffe med marsala- eller amarettovin.

Legg et lag med ostekrem i bunnen av et dessertglass eller en form med høye kanter. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen (de må ikke bli for bløte), og legg dem over kremen så de dekker hele flaten. Dryss over et tynt lag med kakao. Fortsett å legge lagvis på denne måten, og avslutt med krem øverst. Dryss et sjenerøst lag med bakekakao over til slutt.

Tips: Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.