Jordbærsherbet

Jordbærsherbet
Lett
over 60 min

Sorbet, sorbett, sherbet Hva er egentlig hva og hva er forskjellen? Sorbett eller sherbet som det også kalles, er en vannis/fruktis som inneholder litt meieriprodukter.

Slik gjør du

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Kok opp vann og sukker og tilsett sirup. Ha de bløtlagte gelatinplatene i den varme sukkerlaken under omrøring. Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett jordbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse og tilsett til slutt yoghurt. Hell massen i en bolle og dekk overflaten med plast.

Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før sherbeten fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Heldig er den som har en ismaskin: Da er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den.