Omelett
Omelett lages på 1-2-3 og er en super måte å bruke opp rester på og passer både til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.
Slik gjør du
Skjær opp ønskede grønnsaker og stek evt. bacon eller kjøttdeig.
Pisk sammen egg, vann/melk, salt og pepper. Pannen må være så varm at margarinen freser når den slippes i. Hell i røren og trekk den stivnede røren inn mot midten.
Legg ønsket fyll på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet. La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.
Server nylaget omelett med litt urter, godt brød og gjerne en salat til.
Tips! Skal du ha omelett til middag til mange? Lag bondeomelett. For en oppskrift tilpasset 4 porsjoner: Stek 800 g kjøttdeig av svin i en stekepanne med 2 ss margarin eller olje. Pisk sammen 10 egg, 2 dl vann, 1 ts salt og 0,5 ts pepper. Skjær 360g poteter, 2 tomater og 0,5 purre i skiver. Legg kjøttdeig, potetskiver og purre lagvis i en ildfast form. Hell over eggeblandingen. Legg tomatskivene på toppen. Stekes i ovn på 220 °C i 20 minutter dekket til med aluminiumsfolie.