Viltsaus

Viltsaus
Lett
over 60 min

En ekte viltsaus krever viltbein, kraft, grønnsaker, vann og god tid!

Slik gjør du

Viltbein brunes godt i ovn på 250 grader i 45 minutter. Tilsett gjerne noen løk også. Beina legges i stor kjele med kokende vann.

Kok godt opp og fjern skummet. Tilsett litt gulrot, sellerirot, purreløk, hel pepper, laurbærblad og litt salt. La småkoke i 5-6 timer.

Sil kraften og la den koke inn til 1/2 mengde (fosskoking hvor vannet fordamper og kun den gode smaken blir igjen i kraften).

Når kraften er ferdig, kan du ta den mengde du trenger og tykne med jevningen. Du kan også koke med noen enebær eller en god skvett søt dessertvin (portvin/sherrry/madeira).

Ekstra godt blir det å piske en fløteskvett til krem som vendes inn i sausen rett før servering. Da får du en luftig og fin saus.

Bilde fra matprat.no