Brente mandler

Brente mandler
Middels
20-40 min

En klassiker i julen som også passer godt som gave.

Slik gjør du

Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (solsikkeolje, for eksempel). Tørk mandlene godt med kjøkkenpapir og bland alt i en kjele. La det koke over svak varme til alt vannet er fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet og fått en gyllen karamellfarge som har festet seg rundt mandlene. Ha de ferdige mandlene over på bakepapiret og avkjøl litt. Bryt mandlene fra hverandre med tresleiv før de har blitt kalde.

Tips: Kjører du brente mandler i en kjøkkenmaskin får du små krokanbiter som passer ypperlig til iskrem. Ønsker du en annen smak på mandlene kan du tilsette vaniljefrø eller vaniljesukker eller appelsinskall.

Bilde fra tine.no