Hjemmelaget juleknekk

Hjemmelaget juleknekk
Middels
over 60 min

Tradisjonsrikt julegotteri som også passer godt som julegave.

Slik gjør du

Bland sukker, fløte og sirup i en vid, tykkbunnet kjele. Kok massen i ca 45 minutter og rør om av og til, men ikke for ofte. Kok til massen holder ”kuleprøven” (drypp noen dråper av massen i kaldt vann og kjenn om de kan formes til en kule – kan de det er massen ferdig kokt).

Skåld og hakk mandler. Tilsett mandlene og eventuelt smør. Rør om og hell massen i knekkformer. La knekken stivne.

Oppbevar knekken tørt i bokser med tett lokk. Legg matpapir mellom hvert lag.

Tips: Bytt ut mandlene med honning. Rør inn 2 ss honning sammen med meierismør, og du får honningknekk. Du kan også bytte ut mandlene med 2-3 ss kokosmasse om du ønsker knekk med kokossmak.

Bilde fra melk.no