Kandisert sitrus med sjokolade

Kandisert sitrus med sjokolade
Middels
over 60 min

Smakfulle og delikate søtsaker til jul.

Slik gjør du

Appelsinskallet bør vaskes i varmt vann. Skjær av topp og bunn på appelsinen, og skjær snitt i skallet inn til fruktkjøttet slik at skallet består av fire deler. Skrell av skallet og la så mye som mulig av det hvite sitte igjen. Skjær deretter skallet i tynne strimler på ca. 0,5 cm.

Legg appelsinstrimlene i en stor panne og dekk med kaldt vann. Kok opp på sterk varme. Hell av vannet og gjenta dette to ganger til.

Visp sammen 3,5 dl sukker og 2 dl vann i en kjele, kok opp og la det syde i 8-9 minutter. Tilsett appelsinskallet og kok blandingen i 45-60 minutter. Tilpass temperaturen underveis, slik at blandingen syder hele tiden. Unngå å røre underveis, da vil sukkeret krystallisere seg. Hvis det er nødvendig kan du bevege pannen slik at alle skallene blir dekket med sirup. På slutten vil skallene være blanke og nesten gjennomsiktige.

Hell av evt. sirup som er igjen i kjelen og legg appelsinskallene til tørk på en rist i 4-5 timer. Ønsker du en sukret overflate kan du rullene skallene i finkornet sukker før du legger dem til tørk.

Når de er tørre, smelter du sjokolade i vannbad. Dypp skallene ned i sjokoladen slik at halvparten dekkes. Legg skallene på et vokset bakepapir til sjokoladen er avkjølt. Oppbevar dem i en lufttett beholder i kjøleskap. Sjokoladen vil bli litt grå i kjøleskapet, men blir mørk igjen når den kommer i romtemperatur.

Tips: Du kan bruke sitronskall eller grapefruktskall i stedet for appelsinskall. Tørketiden blir da noe lenger.