Marsipan

Marsipan
Lett
over 60 min

Marsipan er noe som hører julen til, og er fantastisk som konfekt. Kjøper du marsipan bør den være av høy kvalitet og inneholde minst 50% mandler, eller du kan lage den selv. Her har du oppskriften.

Slik gjør du

Skåld mandlene ved å koke opp vann og mandler. Ha over rennende kaldt vann, og ta av skallet mens mandlene fremdeles er varme. Legg mandlene over på et brett med kjøkkenpapir og tørk dem i 1-2 dager. Det er viktig at mandlene er helt tørre.

Mal mandlene med en mandelkvern flere ganger til massen er et fint pulver.

Ha mandelmassen, sitrondråper og melis i en bolle og bland inn litt og litt eggehvite til du har fått en smidig deig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile noen timer før du bruker den. Så er det bare å nyte.

Tips: Glukose får du kjøpt på apotek, men den er ganske dyr der. Spør heller din lokale baker om du kan kjøpe noe av dem. Da får du ofte en bra pris.