Ost fra butikkens eget ostemodneri

I begge våre butikker har vi egne ostemodnerier hvor vi lagrer smaksrike oster av beste kvalitet. Hele modningsprosessen følges nøye av våre ostedamer.

Det er med ost som med vin – den blir best når den modnes. Akkurat som vin, cognac og whisky lagres under spesielle omgivelser for å utvikle den optimale smaken, gjør vi det samme med faste oster.

I samarbeid med Oluf Lorentzen som både importerer en rekke gode oster og er agent for et utvalg norske småprodusenter, har vi testet og valgt ut et sortiment av faste oster som vi modner videre i butikkens eget ostemodneri. Vi lagrer ostene i kontrollert atmosfære i alt fra fire uker til flere år etter ostens BEST FØR-dato – litt avhengig av osten. Når osten er ferdig modnet, merker vi den med både opprinnelig BEST FØR-dato og vår anbefalte BEST FØR-dato etter ekstra modning. Så den osten som ble kjøpt inn i fjor, kan nå selges med mye bedre smak. Ostene vendes ca. en gang i måneden og ostedamene tar smaksprøver for å sikre at de utvikler seg riktig.

Våre modnede oster

At begge butikkene har et eget ostemodneri, er et resultat av at matkulturen settes i høysetet, våre medarbeideres kompetanse og et ønske om å gi kunden den spesielle smaksopplevelsen som kjennetegner ”slow food” – mat som får tid til å utvikle sitt særpreg. Det kjøpes inn et helårssortiment i tillegg til at det lagres oster til bestemte sesonger og kampanjer. Vi er den eneste butikkjeden som butikkmodner ostene selv, og føler at vi nå gir kundene noe helt unikt. Vi kan blant annet friste med hollansk Baby-Edamer, hel Edamer, Gruyère, Emmentaler og Maasdamer.