Butikkmodnet ost

I begge våre butikker har vi egne ostemodnerier hvor vi lagrer smaksrike oster av beste kvalitet. Hele modningsprosessen følges nøye av våre ostedamer.

Vi har et eget ostemodneri hvor vi lagrer smaksrike oster av beste kvalitet. Vi lagrer ostene i kontrollert atmosfære i alt fra fire uker til flere år etter ostens BEST FØR-dato –litt avhengig av osten. Når osten er ferdig modnet, merker vi den med vår anbefalte BEST FØR-dato etter ekstra modning. Ostene passer perfekt på et ostefat. Vi hjelper deg med å plukke ut den som passer deg. Vi gjør oppmerksom på at utvalget vil variere gjennom året etter hva som er modent når.

Våre modnede oster

Det kjøpes inn et helårssortiment i tillegg til at det lagres oster til bestemte sesonger og kampanjer.

Maasdamer

Maasdamer

Hollandsk ost som ligner på Emmenthaler. Den har fått modne i minst seks måneder – helst 12 måneder utover ”Best før”-dato og smaker helt fantastisk. Veldig rund i smaken. Egner seg til brødskiven sammen med en god skinke, i salat og omelett.

Edamer ost

Edamer, vanlig og babyost

Halvfast ost som produseres i Holland. Myk konsistens, noe salt, dyp gul, fyldig, aromatisk og syrlig. Kraftigere enn umodnet Edamer. Lagres i flere år utover ”Best før”-dato. Brukes til ostefat, som snacks i terninger, matlaging, pizza og marinering. 

Gruyère

Gruyère

Verdens beste ost fra Sveits med en sterk smak. En fast ost som er lagret seks måneder utover ”Best før”-dato, men den bør være 12 måneder over – da er den best. God i løksuppe, på pizza, til skinker, til vin og øl, som snacks, på brødskiven og til fondue!

Emmentaler

Emmentaler

En halvfast, lys gul ost med store, runde hull og en fast konsistens. Osten har dråper og saltutvikling i hullene. Mye nøttesmak, søtaktig, smak av kløvereng. Lagret 12 måneder utover ”Best før”-dato. Brukes som pålegg, i salat, som snacks, kanapeer eller sammen
med Gruyère i fondue!