Tips til grilling av ost

Det meste av ost kan fint grilles, så lenge den har en viss konsistens og ikke smelter med en gang du legger den på.

Grilling av ost er både enklet og godt. Det som er viktig når du griller ost er å ha skikkelig god varme, så osten får grillmønster raskt. Da kan du t.o.m grille mozzarella.

Bruk ost sammen med annet tilbehør

Ost på grill er ikke bare grillmønster, du kan også grille ost i bacon, i spekeskinke eller du kan toppe ostene med nøtter, frukt eller honning og lune dem på grillen. Bruk grill med lokk så du får opp varmen. Prøv å gratinere kjøtt, fisk og grønnsaker med ost.

Røyking av ost på grill

Det som er ekstra spennende er å bruke grillen som røykeovn og røyke ostene. Legg osten i en aluminiumsform på indirekte varme og ha rikelig med røykeflis på grillen. Dette tar osten til nye dimensjoner.


Eksempler på oster som egner seg på grill: Halloumi, Cheddar, Taleggio, Chaumes, Brie, Camembert, mozzarella og mange flere.