Brie de Meaux

oluf.no
oluf.no

Brie de Meaux [Bri dø må] regnes som kongen blant brier. Den fremstilles i Meuseområdet, øst for Paris. Den produseres av upasteurisert kumelk og er derved ustabilisert, dvs. at den har en kjerne som modnes fra ytterkant og inn mot kjernen. Den fikk sin AOPbetegnelse i 1980.

Oppbevaring

LAGRING: 2–4 °C

Varebeskrivelse

Brie de Meaux blir produsert av upasteurisert kumelk, noe som gir den en fin dyp smak og en noe duftende aroma. Ostemassen er myk med ensartet struktur og kremaktig. Godt modnet smaker den kraftig, men ikke skarpt. Osten blir noe bløt, nær holdbarhetsdatoen kan den virke flytende. Det er på dette stadium Brie de Meaux er på sitt beste. Under modningstiden blir ostens flate noe mer brunlig enn vi er vant med, men dette er helt normalt. Den fikk sin AOPbetegnelse i 1980.

Bruksområde

Brie de Meaux er en ypperlig dessertost. En godt moden ost som er perfektfor å bakes inn i en butterdeig, sammen med syltetøy. Samtidig passerden godt som forrett, til snitter, canapeer eller på et ostebord. For mangeer dette en klar favoritt. Anbefales servert med en mild kjeks (ikke salt) eller loff.


Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Råvarer hvitmuggost