Ostekake med blåmuggost og pepperkaker

Ostekake med blåmuggost og pepperkaker

Lett
over 60 min

Ostekake er en fin måte å bruke opp resten av julekakene på når det går mot slutten av sesongen. I denne ostekaken har vi brukt pepperkaker og blåmuggost. Servert med krydderkokte pærer er dette en vinner!

Slik gjør du

Ostekake

Pensle litt av det smeltede smøret over bunnen og sidene av en dyp 20 cm springform. Dekk bunnen med bakepapir. Smuldre kjeksen i en foodprosessor og tilsett valnøtter og rosmarin, sammen med en god klype salt og litt kvernet pepper. Kjør til det er finmalt og bland med smeltet smør. Ha bunnen i formen og fordel den godt ut for å dekke bunnen. Trykk bunnen to tredjedeler oppover innsiden av formen. Avkjøl i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180°C (160°C med varmluft). Ha eggene i en bolle, tilsett kremosten og visp sammen til det er blandet. Tilsett den smuldret blåmuggost, krydre godt med svart pepper og rør forsiktig til det er blandet. Hell blandingen over kjeksbunnen, sett forsiktig i ovnen og stek i 55-60 minutter, til kaken akkurat satt. Den bør være lett bevegelig i midten. Dekk toppen løst med folie hvis den begynner å bli for gylden. Begynn med pærene mens kaken er i ovnen.

Krydderkokte pærer

Ha alt i en kjele. Dekk med lokk og sett over middels lav varme. La det småkoke til pærene er møre. Overfør til en liten bolle og la avkjøles.

Ta ostekaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen i 20-30 minutter før du løsner kaken og tar den ut. Ostekaken serveres best litt varmere enn romtemperatur. Server med krydderkokte pærer.