Roquefort og purreløk pai
Deilig pai med blåmuggost!
Slik gjør du
Paideg
Legg melet i en haug på benken og lag en grop i midten. Tilsett mykt smør skåret i biter og litt salt i gropen. Klem det sammen med hendene. Lag en ny grop i midten. Tilsett eggeplomme og litt vann. Arbeid deigen sammen og lag en bolle ut av det. La deigen hvile i minst 30 minutter i kjøleskap. Har du ikke tid til å lage paideig, kan du kjøpe den ferdig.
Forvarm ovnen til 170°C. Kjevle deigen ut og legg den i en paiform. Lagg små hull i bunnen av deigen med en gaffel og forstek den i 5 minutter.
Paifyll
Finhakk løk, purreløk og sjampinjong, og fres det i litt olivenolje.Skjær Roquefort i små biter. Smelt Roquefortbitene sammen med creme fraiche i en kjele over svak varme. Pisk 3 egg sammen med litt salt og pepper. Tilsett roquefortblandingen, løk, purreløk og sjampinjongblandingen. Fordel fyllet på deigen.
Stek paien i 25 minutter. Serveres varm eller kald med en god salat.