Mettende salat med grillost, byggryn, erter og mynte
En mettende byggrynsalat toppet med grillost av Halloumi-type. I denne oppskriften har vi brukt den norske grillosten Steike fra produsenten Strandli gård.
Slik gjør du
Byggrynsalat
Lag byggryn eller couscus til 4 pers. Se fremgangsmåte på pakken.
Forvell de frossne ertene og hell de i en bolle.
Finhakk hvitløk og fres det blankt i olje i en stekepanne. Hakk chili, mynte og bladpersille. Vend ertene i hvitløksoljen og de hakkede ingrediensene, slik at smakene setter seg.
Bland inn byggryn eller couscous og fordel alt utover et fat.
Del osten i skiver og stek eller grill den raskt på sterk varme. Grill også halve sitroner. Topp salaten med ost og grillede sitroner. Skvis over saften av grillet sitron ved servering, og ha over litt ekstra mynte.
Yoghurtdressing
Lag yoghurtdressing ved å blande alle ingrediensene og toppe med litt grønn hakket chili.