Chevre

oluf.no
oluf.no

Vi i Jacob´s ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av Chevre. Vi gir deg gjerne også tips til det perfekte ostefatet.  

Varebeskrivelse

Chevre er fellesbetegnelsen på oster som er laget av ren geitemelk, og man vil derfor fi nne oster i denne familien som også er hvitmuggost, kittmodningsost, fastost osv. Familieinndelingen her går mer på typen melk (geit) som er benyttet enn hvilken fremstillingsmetode som er brukt. Ordet Chevre er fransk og betyr geit, og det er Frankrike som produserer mest ost av denne typen, men det finnes også oster produsert i andre land som hører inn under denne familien. Det er relativt vanlig å tilsette vinstokkaske i fersk chevre. Dette har en konserverende virkning på osten og ser dekorativt ut på dessertbordet.  

Slik skjærer du osten

Disse ostene varierer i konsistens, men en kniv som har huller i eggen vil ofte være et fornuftig valg. Fersk chevre er kort i konsistens og bør deles med streng.  

Egnet tilbehør

Kandiserte fiken, fikenmarmelade, rosinkompott, akasiehonning og ristede valnøtter eller hasselnøtter, gjerne i honning.

Råvarer chevre