Ferskost/Fløteost

oluf.no
oluf.no

Vi i Jacob´s ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av ost. Ferskost er en av mange spennende ostetyper som du finner hos oss.

Varebeskrivelse

Ferskoster (også kalt fløteoster) har en noe annen fremstilingsmetode enn annen ost. I stedet for å utfelle ostemassen ved å tilsette løpe i ystemelken, tilsettes melkesyrebakterier og /eller andre syrningskulturer.  

Osten er spiseferdig med en gang og det skjer ingen modning. Selve osten har liten smak, og det er derfor svært vanlig å tilsette urter, krydder, frukt eller nøtter i osten for å gi denne en viss karakter.  

Slik skjærer du osten

Til skjæring av ferskost bør man bruke strengredskap eller en bløtostkniv. En slik kniv har håndtaket høyere enn knivbladet, slik at man får skåret osten helt igjennom. Det korte knivbladet har mønster og en svært smal rygg, slik at osten ikke setter seg fast på kniven.  

Egnet tilbehør

Sharonfruktkompott, honning, kvede- og honningpuré, aprikospuré eller druegele.  

Råvarer ferskost/fløteost