Hvitmuggost

oluf.no
oluf.no

Vi i Jacob´s ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av ost. Hvitmuggost er en av mange spennende ostetyper som du finner hos oss.

Varebeskrivelse

Felles for hvitmuggostene er at modningen skjer ved hjelp av utvalgte muggkulturer, som igjen gir den karakteristiske smaken. Hvitmuggostenes overflate er dekket av hvitmugg, som gir den et delikat utseende, mild smak og myk konsistens. Dette belegget dannes ved at hvitmuggkulturen tilsettes ystemelken, eller blir sprøytet direkte på osten. Hvitmuggostene kan deles inn i tre undergrupper: Camembert, Brie og andre hvitmuggoster. Forskjellen er i hovedsak at en Camembert ikke kan være større enn 250 g. Mens Brie veier ca. 3 kg. Hvitmuggost kan være stabilisert og ustabilisert, pasteurisert og upasteurisert (råmelk). En stabilisert Brie er spiseklar fra første stund. En ustabilisert Brie modnes på tradisjonell måte, utenfra og innover. Når osten er ny har den en helt fast kjerne. Denne kjernen vil forsvinne etter som osten modner.

Slik skjærer du osten

Hvitmuggostene har en myk og smidig konsistens og bør skjæres med strengredskap eller kniver med hull i eggen. Du kan også bruke en varm kniv som glir lettere gjennom osten.  

Egnet tilbehør  

Sharonfruktkompott, honning, kvede- og honningpuré, aprikospuré eller druegele.

Råvarer hvitmuggost