Saint Albray

oluf.no
oluf.no

Saint Albray [Sænt Albrej] blir produsert i SydFrankrike, av pasteurisert kumelk.

Varebeskrivelse

Dette er en kombinasjonsost som er kittmodnet og omkranset med en hvitmuggskultur. Under modningsfasen vaskes osten i en lake som gjør at det utvikles en kittkultur. Metoden med å vaske ost i lake er meget gammel. Hensikten er å gi osten en bedre holdbarhet, samtidig gir den spesielle muggkulturen som metoden utvikler, ostene en fyldig, kraftig og aromatisk smak som forsterkes ved lagring. Osten har en fin og glatt konsistens, med få små hull, slik at den har noe til felles med brie. Den presenterer seg meget godt, på grunn av sin karakteristiske prestekrageform.  

Fåes også i en light versjon; Saint Albray light [Sænt Albrej light]. Osten kan spises som den er sammen med en baguette, den passer utmerket på ostebordet, til snitter eller som pålegg.

Bruksområde

Saint Albray er en typisk dessertost. Den hører hjemme på ostebordet, og kan også brukes til snitter. Anbefales servert med en mild kjeks (ikke salt) eller loff.


Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Råvarer kittmodningsost