Sweetie

Sweetie er en forholdsvis ny sitrusfrukt og er en krysning mellom en blond grapefrukt og pomelo. Den er på størrelse med en grapefrukt og skallet har en grønngul farge.

Utenlandske navn

Sweeti

Oppbevaringstemperatur

10 - 12°C

Oppbevaring

Sweetie har meget god holdbarhet og kan lagres i uker.

Varebeskrivelse

Sweetie er en forholdsvis ny sitrusfrukt og er en krysning mellom en blond grapefrukt og pomelo. Den er på størrelse med en grapefrukt og skallet har en grønngul farge. Frukten kommer fra den nordlige delen av Israel. Fruktkjøttet er stenfritt, saftig og søtt i smaken. Sweetie har ikke den aning bitterhet som man finner hos grapefrukt, men smaken er faktisk søt og fyldig. Med andre ord et beskrivende navn på denne frukten. Frukten er spisemoden selv om skallet er grønngult og således kan virke umoden.

Bruksområde

Sweetie spises naturell eller presses til juice. Fruktkjøttet fra en delt sweetie løsnes fra skallet med en grapefruktkniv, og båtene spises med skje. Sweetie har en frisk og deilig smak. Dette gjør at den passer godt til frokostfrukt på linje med en grapefrukt eller som et lite mellommåltid. En halv sweetie til frokost er en god start på dagen med mange nødvendige vitaminer. Den er også god i fruktsalat sammen med annen frukt.

Egenskaper

Sweetie er rik på mineraler og C-vitamin. Det er en mager frukt som kan spises til enhver anledning med god samvittighet.

Kvalitetskrav

Sweetie skal ha blankt, glatt skall, fri for sprekker og uten antydning til bløte flekker eller soppvekst.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer sitrus