Piff opp matpakken

For å piffe opp den vanlige hverdagen kan matpakken være en god ingrediens. Mat må en ha så hvorfor ikke gjøre noe spennende ut av den.

En matpakke trenger ikke være kjedelig og tørr. Det trenger heller ikke ta lang tid å trylle frem en innbydende og saftig en. Brød får du kjøpt i alle former og fasonger. Bare valg av riktig brød kan gjøre underverker. Du har for eksempel baguette, bagels, rundstykke, firkorn brød, steinovnsbakt brød, loff, grovbrød og polarbrød for å nevne noen. Best er de hvis de er nybakte, men har du ikke tilgang til det kan ofte frosne rundstykker du varmer i ovnen være et alternativ. Uansett blir det utrolig godt med smakfullt pålegg.

Pålegg

På påleggsfronten blir det ofte en vane hva man kjøper. Hva med å ta en liten oppdagelsesferd i hyllene og diskene neste gang du er i butikken? Der er det mye spennende du aldri har smakt før. For at overgangen ikke skal bli så stor går det også an å skifte ut det vanlige pålegget med noe annet innen ”samme familie”. I stedet for å kjøpe vanlig kokt skinke kan du prøve kokt skinke med et spennende krydder fra delikatessedisken og gulosten kan skiftes ut med en av de andre ostene i ostedisken. Det finnes mange muligheter. Du kan også ta i bruk rester fra middagen dagen før.
Kjøtt eller lignende er en super ingrediens til matpakken. Er det bare litt igjen kan du blande det sammen med litt egg, melk og litt salt så får en super god omelett. Et annet alternativ er å ta det i en bolle og blande det med salat. Er det mye igjen som for eksempel flere karbonader kan du kutte de i to. Sammen med litt tilbehør har du raskt tryllet frem en sandwich den mest hardbarkede matpakkesmøreren på jobben vil misunne deg.

Topping

Tilbehør er kronen på verket når det gjelder matpakker. Ikke bare setter det farge men det gir også en frisk og god smak. Her kan du for eksempel bruke den gode gamle agurken eller paprikaen, vil du derimot gjøre litt ekstra ut av det kan du prøve avokado, stjernefrukt eller noen urter. Uansett blir det ikke bare en estetisk nytelse, men også en smaksopplevelse.
 
Smaken er forskjellig fra menneske til menneske, så det tipset er å bruke noe du liker veldig godt. Ta deg en tur til oss og du vil finne dine favoritter og antagelig også noen nye til brødskiven. Så kan du se frem i mot et smakfullt måltid på jobben eller skolen og dagen blir kanskje litt bedre.