Den søte juletid

Gradestokken har sunket til de blå. Nå er tiden her for både festmiddager og uformelle sammenkomster. Det er høytid for søte serveringer, være seg desserter eller munnfuller å hente fram når familie og venner trekker inn.

Kjøkkensjef, kokk og konditor hos Jacob's på Holtet, Jeanette, har flere tips på lur til hvordan du lykkes med desserter og små munnfuller. På kjøkkenet på Holtet lager hun blant annet svært populære porsjonsdesserter.

Jeanette.jpg

"Vannbakkelsen er litt ufortjent glemt. Det er fryktelig godt og enkelt å variere med ulike kremfyll eller sjokolade." 

Jeanette, kjøkkensjef, kokk og konditor hos Jacob's på Holtet

Hva Jeanette anbefaler til dessert kommer an på hva som ellers serveres. Til fisk tåler vi en tyngre avslutning, for eksempel sjokolademousse, tiramisu eller Creme Catalan. Etter kjøtt eller enda tyngre retter som and, foreslår hun noe friskt og syrlig eller en kombinasjon.

- Her er de ulike fruktmoussene vi lager gode valg. Fruktsalaten er litt glemt, men den er også suveren med en god saus til. Vil man ha litt av alt lager vi også en mousse med lag av både sjokolade, bringebær og pasjonsfrukt.

Sarah Bernard er perfekt som petit fours.Sarah Bernard er perfekt som petit fours.

Imponer med egenproduksjon

Til den som trives på kjøkkenet har Jeanette hentet fram oppskrifter på tre petit fours; en kraftig Sarah Bernard, søt profiterole og syrlig sitronterte.

- Sarah Bernard hører årstiden til. Vannbakkelsen er litt ufortjent glemt. Det er fryktelig godt og enkelt å variere med ulike kremfyll eller sjokolade. Sitronterte hører også med i sesongen for kraftig mat. Fordelen med alle tre er at de kan fryses, og får du plutselige gjester trenger de kun en liten time på kjøkkenbenken for å tine. 

Valrhona er en høykvalitets gourmetsjokolade som passer perfekt til kaker og mousse.Valrhona er en høykvalitets gourmetsjokolade som passer perfekt til kaker og mousse.

Fristelser til kjøkkenskapet

Av enklere, men vel så gode søtsaker å ha på lur viser Jeanette vei til sjokoladeavdelingen. I hyllene bugner det av alt fra plater og konfekt med spennende smaker - til nougat og ulike trøffelvarianter. 

- Jeg blir jo nødt til å trekke fram Valrhona, en av verdens ledende produsenter av høykvalitets gourmetsjokolade som vi også selv bruker i kaker og mousse. Sammenliknet med vanlig melkesjokolade som stikker litt i ganen er dette rundere sjokolade som ligger mykere i munnen. De ulike variantene kan enten spises som de er eller bruke som tilsetning.