Glutenfrie eplerundstykker

Glutenfrie eplerundstykker
Lett
over 60 min

Har du cøliaki eller ønsker å unngå gluten kan du prøve deg på disse saftige glutenfrie eplerundstykkene.

Slik gjør du

Varm melk til den er fingervarm, ca. 37°C. Smuldre gjær i melken. Rør inn Fiber Husk, egg, revet eple og revet ost.

Tilsett havregryn, grovt og lyst glutenfritt mel, jyttemel, bakepulver, salt og kardemomme. Bland og elt godt i ca. 5 minutter.

Tilsett olje og fordel den inn i deigen. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 30 minutter.

Ha litt glutenfritt mel og havregryn på benken før deigen tas ut på bordet og eltes lett sammen. Rull deigen til en tykk pølse, del deigen på midten, del hver del i to og disse delene i fire like store deler, slik at du får 16 like store emner.

Trill emnene til runde rundstykker og legg dem på stekeplate med bakepapir. Bruk eventuelt litt olje på hendene når du triller. Dekk med plast og kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle dem med vann og strø over havregryn eller frø. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.