17. mai kake

17. mai kake

Pastafarger er mer konsentrert enn konditorfarger og egner seg bedre. Dersom fargen ikke er sterk nok kan man risikere at det blå blir grønnaktig. Wilton har gode pastafarger, og Cacas har også et godt utvalg.

Middels
over 60 min

Oppskrift på saftig kake med ostekrem som er perfekt til 17.mai. Lekker kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen eller konfirmasjonsdagen. Den er enklere enn den ser ut, og kjempe god! Bruk gjerne pastafarger fra Wilton for best resultat. Topp med friske bær

Slik gjør du

Kakebunn

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Knekk egg i en bolle, tilsett sukker og vaniljefrø, og pisk stiv eggedosis. Du kan også bruke 1 ts vaniljesukker, men det har du i senere når resten av ingrediensene skal i.

Bland så inn resten av ingrediensene. Del røren i to deler på ca 2/3 av røren og 1/3. Ha rød pastafarge i den største delen og blå pastafarge i den andre.

Ha kakerøren i 2 kakeformer på 18 cm, stek på 180 grader i ca 15-20 min. Blå kake går litt raskere enn rød, sjekk med en skarp kniv at kaken er såvidt gjennomstekt.

Ostekrem

Pisk romtemperert smør med melis hvitt, ca 5 min. Ha i romtemperert ost.

Del den røde, avkjølte kakebunnen i to. Begynn med en rød bunn, smør på et lag ostekrem, legg så på en blå bunn, ha på ostekrem igjen og så en rød kakebunn til. Fordel resten av ostekremen over hele kaken og pynt med bær.

Kaken kan fint lages en dag i forveien, men pynt gjerne kaka med bær samme dag som den skal serveres.