Epleterte

Epleterte
Middels
over 60 min

Dette er en kake som tar noe tid å lage men som smaker kjempegodt.

Slik gjør du

1. Ha mykt smør, hvetemel, sukker, Cottage Cheese og egg i bollen til en food-processor og elt deigen raskt sammen.

2. Ta deigen ut av bakebollen, pakk den i plast og legg den i kjøleskapet en times tid.

3. Kjevle deigen ut til en firkantet leiv, ca. 3 mm tykk. Stek leiven på brett med press over ca 5 minutter. Som press kan du evt. bruke et stekebrett eller en ildfast form. Legg bakepapir over deigen. Tertebunnen stekes med press for at den ikke skal heve seg, men holde seg rett og fin.

4. Ta tertebunnen ut og skjær til små, 2x5 cm, rektangler eller stikk ut ringer.

Stek videre ca. 12 minutter til tertene er pent gyllenbrune over det hele.

Anrett desserten slik:

Legg tertene utover på et matpapir og strø over litt melis.

Legg en terte på asjetten, så Cottage Cheese-krem og eplesalat, terte, Cottage Cheese-krem og eplesalat med en terte på toppen. Ringle resten av karamellsausen rundt. (Ringle betyr å helle i tynn stråle)

Tips! - Silikonmatte er fint til kjevling og steking av denne type tertedeig. Du får kjøpt dem i velassorterte forretninger med kjøkkenutstyr.

- Ved å tilsette 1 egg i Cottage Cheese-kremen og evt. litt saft fra lime eller sitron har du krem til en ostekake.

- Karamellsausen kan tilsettes smaker som kanel, vanilje eller konjakk.

Cottage Cheese-krem

1. Del vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene.

2. Kok opp fløte, sukker og vaniljefrø. Avkjøl.

3. Ha i Cottage Cheesen og bland godt. Sett kremen til avkjøling.

Karamellsaus

1. Smelt og brun sukkeret i en liten kjele. Det må ikke bli brent.

2. Tilsett vann og kok til sausen er passe tykk, dvs. at den henger litt på skjeen når du øser den.

3. Avkjøl litt og tilsett calvados etter smak.

Eplesalat

1. Skjær eplet i små terninger, skallet kan sitte på om det er sprøtt.

2. Hell på karamellsaus og finhakket limeblad eller revet limeskall.